Skip to content
Böcker

√Ąpplen i paradiset och sex andra noveller Annika Mc Klintock
√Ąpplen i paradiset och sex andra noveller
Som fågeln Fenix reser sig kvinnor ur askan efter bekymmer, sorger och motgångar. De axlar livets mångfacetterade mantel och går oftast vidare som starkare, modigare varelser. I denna novellsamling möter du sju kvinnor, i olika åldrar och från olika tidsepoker, till exempel Rose i New York, Bengta i Ystad, Kerstin i Paris och Jaleh i Lund. Kan Bengta i 1920-talets Sverige ha något gemensamt med Rose i dagens USA?
ISBN 978-91-7885-229-1


Matte och jag Annika Mc Klintock
Matte och jag
Här berättar jag och min älskade hund Alfons om vårt liv tillsammans. Berättelsen börjar när Alfons kommer till mig som tvååring och vi skriver om glädjeämnen och sorger ur våra olika perspektiv fram till den dag Alfons lämnar jordelivet. Att sända sin bäste vän och följeslagare till himlen är en fruktansvärd upplevelse, som sätter sina spår.
ISBN: 978-91-637-2516-6


over-mallinjen
√Ėver m√•llinjen
Hur tar du dig dit du vill? Har du svårt att nå ända fram till mållinjen? Och över den? I denna bok berättar jag och nitton andra kvinnor hur vi gjort för att nå våra mål gällande hälsa, ekonomi, motion och mycket annat. Förhoppningsvis ska våra texter inspirera andra till olika sorters målsättning. Boken kom ut 2018 på Ariton förlag.
ISBN: 978-91-87813-39-9
Jag minns Annika McClintock
Jag minns ‚Äď svenska folket ber√§ttar om sitt 1900-tal
Här berättar svenskar i åldern 16 till 104 år om sina minnen från 1900-talet. Boken ger en brokig och rik bild av Sverige under de senaste hundra åren. Mitt minne från ett besök i mjölkaffären på 1950-talet finns med i Jag minns. Boken gavs ut av Natur & Kultur år 2017 med Madeleine Levy och Peter Englund som redaktörer.

ISBN: 978-91-27-15294-6
Saknad
√Ąlska noveller ‚Äď 30 nyanser av saknad
Under 2015 gick jag tv√• skrivarkurser och blev s√• inspirerad att jag b√∂rjade skriva sk√∂nlitter√§rt, vilket √§r helt annorlunda √§n att skriva journalistiskt. Min f√∂rsta novell, I koltrasten skugga, skickade jag in till Ordberoende f√∂rlag i Stockholm. Till min gl√§dje kom novellen med i boken √Ąlskanoveller ‚Äď 30 nyanser av saknad tillsammans med 29 andra novellister. Temat √§r saknad och novellerna ska utspela sig i v√•ra hemst√§der. Min novell handlar om en iransk kvinna, som bor i min hemstad Lund.

ISBN: 978-91-87595-29-5Tolv skånska slott
Tolv skånska slott
Denna praktiska, lilla guidebok presenterar tolv skånska slott, som är öppna för allmänheten. När byggdes slotten? Vem bodde där? Hur används slotten idag? Spökar det? Finns kafé eller restaurang? Var får jag mer information? Här får du alla svar!

ISBN: 978-91-637-2515-9
Wallanders värld | World | Welt
Wallanders värld
I denna bok samlas intervjuer av personer, som på olika sätt varit involverade i de svenska och brittiska filmerna om poliskommissarie Kurt Wallander från Ystad. Här möter du statister, en snickare, polisen Ewa-Gun Westford, tornväktaren i Ystad, en rekvisitör, en filmsjuksköterska, en producent, en guide en restaurangägare. Och vad gör egentligen en maskör?Tjugo olika platser, som nämns i böckerna och filmerna om Wallander, finns beskrivna tillsammans med stämningsfulla foton av Anders Roos, som är ena hälften av förlaget Roos & Tegnér, som gett ut Wallanders värld.
ISBN: 91-860-4721-3


Dikter mot våld
Kända svenskar väljer Dikter mot våld
En kollega, Lisbet Kickham, och jag kände förtvivlan över det våld som drabbat en pojke utanför Göteborg. Han slogs till döds av jämnåriga. I stället för att bara sitta och klaga, ville vi göra något konkret. Hur kan man få ungdomar att prata om livets essentiella frågor: liv-död, kärlek-hat, glädje-sorg, samhörighet-utanförskap? I en bra dikt kan dessa frågor samlas på endast några få rader. Men hur får man unga människor att läsa dikter? Kanske genom att en känd person väljer sin favoritdikt med en motivering till valet. Sagt och gjort: Vi kontaktade flera hundra kända personer inom olika områden och 45 av dem finns i boken Dikter mot våld. Almqvist & Wiksell gav ut boken och en del av intäkterna skänkte vi till Rädda Barnen.
ISBN: 91-21-18304-X


Amalgamförgiftad? Hur blir jag frisk?
Amalgamförgiftad? Hur blir jag frisk?
I mitt första bokprojekt samarbetade jag med tandläkare Christer Malmström, som jag intervjuade om amalgamförgiftning. Frågorna var till exempel: Vad är egentligen amalgam-förgiftning? Vilka är symptomen? Kan jag bli frisk? Vad för slags behandling finns för amalgamsjuka?

Boken blev mycket uppskattad och finns på landets olika bibliotek samt säljes i bokhandeln och via Tandvårdsskadeförbundet.
ISBN: 91-630-3463-8